تقریبا هیچ فوتبال دوستی در کشور نیست که تیم فوتبال باشگاه ملوان بندر انزلی را نشناسد. این تیم در انزلی و برخی از شهرهای گیلان و مازندران طرفداران زیادی دارد و به استناد نظرسنجیهای برنامههای ۹۰ و سکو پس از تیم داماش گیلان، پر طرفدار ترین تیم کرانه جنوبی کاسپین محسوب میشود.
سایت ملوانی (کلوپ هواداران ملوان) یکی از سایتهای طرفداری این تیم است که توسط هواداران این تیم ساخته و مدیریت میشود. اخیرا نسخه سوم از اپلیکیشن اندرویدی ملوانی توسط این سایت معرفی شده است. ما در ادامه این برنامه را مورد بررسی قرار میدهیم.
برنامه ملوانی به طور کلی مجموعهای از صفحات به هم چسبیدهی وب است که برای نمایش در موبایل بهینه سازی شدهاند. در هنگام باز کردن برنامه با پوستری از تیم ملوان مواجه میشویم که پس از ۵ ثانیه ما را به صفحه اصلی منتقل میکند و ظاهرا قرار است که نقش صفحات شناور (Splash Screen) را ایفا کند! متاسفانه هیچ دکمه لمسی برای رد کردن این مرحله به طور سریع و یا آپشنی برای عدم نمایش این تصویر در بارگذاریهای بعدی وجود ندارد. ما بارها در گیلاپس به این نکته اشاره کردهایم که استفاده از صفحه شناور فقط در زمانی که قرار باشد پردازشی زمانبر در پس زمینه صورت بگیرد مجاز است، ولی ظاهرا توسعه دهندگان گیلانی علاقه زیادی به وجود این صفحه دارند!
پس از رد کردن این صفحه وارد منو اصلی میشویم. در منوی اصلی برنامه بخشهایی برای دسترسی به اخبار، چت، گزارش بازی و… موجود هستند که با توجه به اینکه ساختار همه آنها بر اساس برنامههای تحت وب است از توضیح اضافی در مورد آنها خود داری میکنیم. کلیه این امکانات در سایت ملوانی نیز در دسترس هستند و ما در پستی جداگانه در آینده این سایت را به طور مجزا مورد بررسی قرار خواهیم داد.
متاسفانه این برنامه دارای نقصهای زیادی است و حتی صفحات وب آن متناسب با سایز تمامی گجتها ساخته نشده است و مثلا در گوشیهای ۳٫۵ و یا ۴ اینچی در حالت عمودی حتی در منوی اصلی لازم است که کمی با استفاده از ابزار بزرگنمایی تعبیه شده در برنامه، تصویر را کوچک کنیم و یا در تبلتها و در حالت افقی فضای خالی زیادی را مشاهده میکنیم.
وقتی وارد یکی از بخشها میشویم طبیعی است که با لمس دکمه بازگشت وارد منوی اصلی شویم ولی در کمال تعجب از برنامه به طور کامل خارج میشویم و لازم است که برای ورود به یکی دیگر از بخشها پس از باز کردن مجدد برنامه صفحه شناور کذایی را دوباره به مدت ۵ ثانیه تماشا کنیم! حتی زمانی که دستگاه خود را میچرخانیم برنامه به طور کامل از اول راه اندازی مجدد میشود!
یکی از قسمتهای ناقص دیگر برنامه این است که زمانی که دکمه منو را لمس میکنیم با منویی تک آیتمی تحت عنوان Settings مواجه میشویم که با لمس آن هیچ اتفاق خاصی نمیافتد.
انتظار دیگری که از همچین برنامهای میرود امکان نمایش ناتیفیکیشن (Notification) در زمان رخدادی تازه است. مثلا خوب میبود که اخبار و رویدادهای ملوان به صورت پیامی به کاربران نمایش داده میشد. البته با توجه به محلی نبودن بخش اعظمی از برنامه (داشتن پایه وب) عملا دست توسعه دهنده را در همچین مواردی بسته نگه میدارد.
با کمال تاسف اگر شما یکی از طرفداران ملوان باشید این برنامه به شدت شما را نا امید خواهد کرد. معمولا چنین مشکلاتی در نسخههای اولیه از برنامهها وجود دارند و امری طبیعی محسوب میشوند ولی اینکه در ویرایش سوم از برنامهای شاهد همچین چیزهایی باشیم کمی غیر حرفهای به نظر میرسد.
ما به توسعه دهندگان گیلانی و همینطور سازندگان برنامه ملوانی توصیه میکنیم که برای بالا رفتن کیفیت برنامههایشان در حد امکان از زبانهای برنامه نویسی محلی (Native) استفاده نمایند. استفاده از صفحات وب هرچند که بسیار ساده و زیبا هست ولی در عین حال عملا قدرت مانور را از توسعه دهنده سلب میکند.
در نهایت فراموش نکنید که وجود همچین برنامههایی با تمام نقصها و مشکلات بهتر از نبود آنهاست و به هر شکل گامی مثبت تلقی میشود.
اسفند ۱۶, ۱۳۹۴
آبان ۱۴, ۱۳۹۴
آبان ۱۲, ۱۳۹۴
آبان ۱۲, ۱۳۹۴